Tot timpul in care te gindesti la dumnezeu e pierdut pentru totdeauna. In loc sa-ti traiesti viata ti-o petreci pregatindu-te pentru promisa viata ulterioara.

Religia e ca un cancer care te maninca toata viata. Exista mii de religii si secte si toate pretind ca detin adevarul. Nu e fascinant ca fiecare dintre credinciosii lor cred ca s-au nascut exact linga biserica care detine adevarul absolut si toate celelalte sint gresite?

Si asta pentru ca dumnezeu mic care se crede fiecare dintre credinciosi e convins ca dumnezeul mare il iubeste numai pe el. Cu toti ceilalti trebuie sa fie ceva aiurea.

Sint convins ca intr-o zi o sa  dea pastile fara reteta pentru boala asta.

84 Respunsuri to “Dumnezeu ma iubeste numai pe mine”

 1. concept w Says:

  Probabil in epoca Star Trek. Nu cred ca noi vom prinde vremurile acelea…

 2. mugurels Says:

  draga prietene ratacit,
  In primul rand, Dumnezeu (cu D-litera mare pentru ca este Creatorul nostru) exista. Nu este cu putinta omului sa il vada pe Dumnezeu pentru ca ar muri(omul). Daca ai vedea pe Dumnezeu l-ai limita, l-ai considera ca pe un obiect sau fiinta pentru ca il asezi IN TIMP, ori El este dincolo de timp, este din vesnicie.
  In al doilea rand, analizand titlul postarii tale „Dumnezeu ma iubeste numai pe mine”, este o eroare de exprimare, pentru ca El iubeste pe fiecare in egala masura fie ca e pacatos-si asteapta intoarcerea la adevar a acestuia, fie ca e drept si isi primeste sau isi va primi rasplata. Fiecare va primi rasplata pentru faptele sale, ori daca nu crezi in nimic desi ai aflat de existenta lui Dumnezeu, dar o negi pentru a-ti aduce patimilor satisfacere, pentru a te ierta tu, este o greseala si mai mare. Timpul nu-mi permite acum sa mai vorbesc, dar iti spun un lucru:MEDITEAZA. porneste de jos si vezi un fir de iarba, gandestete la existenta lui, priveste apoi o furnica si vezi darurile si scopul ei, privestete mai apoi pe tine si vezi ce esti ( „esti corola de minuni a lumii- pus de Dumnezeu stapan peste toate”) si in fine gandestete la corpul tau uman si cum functioneaza el…nu esti o minunatie????. Draga prietene, permite-mi si nu te supara pentru aceste cuvinte, sa-ti spun ca Dumnezeu este IUBIRE si orice greseala ai face poti fi iertat, dar totul e sa lasi egocentrismul pentru a raspandi iubire. Astept sa mai vorbim, dovezile mele sunt nelimitate, dar eu cunosc doar putin, pentru ca nu ii este ingaduit omului sa cunoasca tot.

 3. admin Says:

  Pe scurt: mata.

  Pe lung: asa raspindesti tu iubire, zicindu-mi ca sint „ratacit”, „neputincios”, „orb”, nu gindesc, pacatos, egocentric? O insiruire de cuvinte fara sens invatate papagaliceste. Nu, nu vreau sa ajung asa.

  Nici macar referinta la „corola de minuni a lumii” nu e corecta. „Lumina altora sugrumă vraja nepătrunsului ascuns
  în adâncimi de întuneric” – adica ce faci tu bagindu-ti capul in nisip, pe cind „eu cu lumina mea sporesc a lumii taină” – numai prin cunoastere vezi ce frumoasa e lumea.

 4. Manuel Says:

  Stai linistit!
  Deja se da pe reteta. Boala se cheama schizofrenie.
  Unii ne punem intrebarea „am probleme?” si e un semn de sanatate mintala. Restul asteapta viata de apoi.

  Pentru cei nedecisi am gasit un filmulet aici:
  http://religio2k.blogspot.ro/p/in-loc-de-prefata.html

 5. Alman Says:

  Lucrul cel mai contrastant la ateism este totala inapetenta pt. a cunoaste Adevarul. Lucrul acesta, cunoasterea adevarului, era chitesenta si motorul filozofilor antici. Cu toata multitudinea de curente filozofice, care atentie, erau puse si in practica(stoici, peripatetici, hedonisti, epicurieni, platonici, samd) au ajuns totusi la un numitor comun in ceea ce priveste proprietatile Adevarului: Citez din memorie: „Adevarul trebuie sa fie numai unul. Adevarul nu are inceput si nici sfarsit. Nimeni nu poate cunoaste Adevarul”
  Pe scurt, pt. ca nu pot cunoaste Adevarul, ateii clameaza pur si simplu ca nu exista adevar, ceea ce b’nteles e o minciuna:)))

 6. admin Says:

  Numai tu poti sa pui egalitate intre zeul tau singeros si adevar. Ateistii cred numai in adevar, nu in povesti pentru copii.

 7. Alman Says:

  Ha, ha… ai prejudecati amice.. Eu am vb. despre Adevar:)))

 8. admin Says:

  Daca stii despre ce vorbesti spune-ne, nu ne lasa asa…

  Sper ca nu despre zeul ala care ar putea sa dea de mincare la toti flaminzii lumii dar n-are timp pentru ca te priveste masturbindu-te.

 9. Alman Says:

  Pai eu am expus pe scurt definitia filozofilor antici despre Adevar. Vreau ca sa cunosc definitia atee despre adevar daca exista asa ceva….:)))

 10. admin Says:

  Habar n-am ce cred altii, ca nu sintem o gloata de credinciosi.

  Dupa mine adevar este ceva ce poate fi demonstrat. Opusul e minciuna. Despre unele nu putem spune nimic.

 11. Alman Says:

  Ceea ce poate fi demonstrat. Aparent corect:)) Uite de ex. Nicola Tesla a fost primul om care a afirmat ca materia e unda..b’nteles ca Einstein i-a luat cuvantul din zbor si a statuat ca materia este energie… insa ce au statuat ei din cauze tehnice, nu se putea demonstra la acea data. Acu’ apare intrebarea de 10 puncte. Ce au spus ei era pura speculatie pana au aparut posibilitatea de a demonstra, si numai dupa ce teoria lor a fost demonstrata, speculatia a devenit adevar? parerea mea e ca ce au statuat ei era adevarat si inainte si dupa demonstratie. Ontologicul domina ratiunea si nicidecum ratiunea nu poate domina ontologicul.

 12. admin Says:

  Prostii, nu stii ce inseamna teorie.

  Ideile cuiva devin teorii numai dupa ce nimeni nu gaseste vreo metoda de a invalida acea idee, pina atunci e doar ipoteza.

  Daca eu idea ca scarpinatul meu genereaza risul la tine ea nu devine teorie, e doar o ipoteza care foarte usor se poate arata ca e falsa. Daca insa de cite ori eu ma scarpin tu rizi avem o teorie. Cind vin si cu explicatia de cum se intimpla asta primesc un Nobel.

 13. Alman Says:

  Noi vorbim despre Adevar… Tu ai spus ..ceea ce poate fi demonstrat, eu am obiectat, adevarul e adevar si mai inainte de a fi demonstrat.

 14. admin Says:

  Daca nu poate infirmat il consideram adevar (sau nu) pina la proba contrarie. Poate sa ramina adevar sau poate sa nu, care e problema de fapt?

 15. Alman Says:

  Problema e urmatoarea: Ratiunea umana descopera lucruri preexistente. Demonstratia ca exista sau nu un anumit lucru depinde tot de rationamentul uman. Insa Lucrul acela exista indiferent de ce credem sau nu credem noi la un moment dat.

 16. admin Says:

  Aici sintem de acord: dumnezeu nu exista chiar daca unii cred ca exista. Ops… nu pot sa zic asta pentru ca e un rationament si noi gindim degeaba.

  Tot n-am inteles cu ce ne ajuta pe noi asta.

 17. Alman Says:

  Eheei. A spune ca ceva nu exista nu este o sentinta definitiva…Definitiva devine atunci cand acel ceva e demonstrat ca exista. Existenta se probeaza, neexistenta nu poate fi probata.

 18. Luke Says:

  „Existenta se probeaza”
  Tocmai aici e buba! Tu (şi cei ca tine) pretinzi o existenţă pe care nu numai că nu o poţi proba, dar cică (după „logica” creştină) nici nu trebuie probată!!.. Probeaz-o şi apoi vedem ce şi cum, okidoki?!

 19. admin Says:

  Nu exista „logica crestina”, exista numai logica. Cind spui „crestina” recunosti singur ca e ceva diferit, adica povesti.

 20. Alman Says:

  @Luke

  De probat se probeaza foarte usor….daca respecti ratiunea si rationamentul e f. usor…

  1. Exista inteligenta? Da.
  2. neinteligenta(intamplarea) e lipsa inteligentei. Adevarat.
  3. Neexistenta inteligentei nu poate fi originea inteligentei.
  4. Numai inteligenta poate fi originea inteligentei.

  poti inlocui cuvantul „inteligenta” cu „ratiune” . Se merita!

 21. admin Says:

  Ar fi interesant, daca ar fi corect. Inlocuieste cu „univers” si obtii aceeasi prostie.

 22. Alman Says:

  poti s-o iei matematic. E f. simplu.

  Existenta = 1
  neexistenta = 0
  1 nu e egal cu 0

  n-a fost o vreme cand 1 si 0 erau acelasi numar :)))

 23. admin Says:

  „Neexistenta inteligentei nu poate fi originea inteligentei.” e complet fals, sa nu confundam asta cu matematica.

 24. Alman Says:

  „e complet fals” ???
  Evidenta practica imi spune ca e adevarat… insa sunt receptiv la argumentele tale…daca le ai.

 25. admin Says:

  Evident ca am: noi, oamenii. Asta numai daca ne consideri inteligenti.

 26. Alman Says:

  „Evident ca am: noi, oamenii.”

  :)Asta-i un exemplu de logica circulara. „dovada ca omul a aparut din intamplare e chiar omul” :))

  Uite, eu sunt sigur ca omul e mai mult decat trup. Trupul nu reprezinta altceva decat complexitatea undelor, o minunata alcatuire a miliardelor de frecvente. Asa cum cristalele de gheata intrupeaza frecventa undei ce o cuprinde in momentul inghetului, tot asa si trupul intrupeaza miliardele de unde(energii) din momentul creatiei…

 27. admin Says:

  Si asta cit e de circulara: „dovada ca omul nu a aparut din intimplare e chiar omul”?

  Iar chestia cu „miliardele de unde” e facuta doar sa ameteasca, nu vad relevanta. Una sau un trilion… In plus, omul are mai multe celule straine decit proprii in corp, deci majoritatea „undelor” nici nu sint ale lui. Omul nu e altceva decit un animal mai evoluat, nu pacatui de trufie.

 28. Dorin Mitrut Says:

  „Neexistenta inteligentei nu poate fi originea inteligentei” nu argumenteaza prin nimic de ce n-ar putea fi neexistenta inteligentei originea inteligentei. In al doilea rand presupune ca exista doar doua stari: neinteligent-inteligent. Dar exista nenumarate niveluri ale inteligentei. Inteligenta umana este cea mai inalta forma cunoscuta de noi, dar inteligenta au si animalele si exista nenumarate nivele ale inteligentei. In al treilea rand este o fraza care nu are legatura cu subiectul discutat, nimeni nu sustine ca neinteligenta ar fi singura sursa a inteligentei, ci doar ca inteligenta poate sa apara la un moment dat. Cel mai intalnit fenomen din natura, si anume emergenta, spune ca, la un anumit nivel de complexitate a sistemului, apar proprietati pe care nu le avea sistemul anterior. Pur si simplu, creierul uman are acel nivel de complexitate la care apare inteligenta umana. Iar sa spui ca de cate ori maresti complexitatea unui sitem dumnezeu are grija sa mai puna cate ceva de la el demonstreaza ca nu suntem toti la fel de inteligenti.

 29. Cosminos Says:

  @Alman

  „Numai inteligenta poate fi originea inteligentei.”

  Pai atunci cine l-a creat pe Dumnezeu?

 30. Adrian Says:

  Mai bine ar fi sa-i multumiti lui Dumnezeu,Creatorul nostru pt ca existati si sunteți bine si ca nu va ține în seamă nebuneala voastră pt că un om care spune ca nu exista D-zeu așa îl numește :nebun Dumnezeu există si vă iubeste sper sa va dați seama pana nu e prea târziu .

  admin:

  Prea tirziu pentru ce? Asta e o amenintare? Pina si biserica ortodoxa romana (de altfel si vaticanul) considera ca nu exista iad si rai, ca sint inventii. Cred ca o sa fie prea tirziu pentru dumneavoastra.

 31. Sandrina Says:

  Dumnezeu este neacreat. El a existat dintotdeauna. El nu are inceput si nici sfarsit. El este Insasi Viata, in care isi au izvorul toate cele ce exista in lume.

  admin:

  Vreo dovada la porcaria asta? Deci lumea nu poate sa apara din mimic dar zeul tau poate?

 32. Sandrina Says:

  Dumnezeu nu a aparut din nimic. El a existat dintotdeauna… Acest lucru e mult mai credibil, mai logic daca vrei, decat acela ca aceasta lume complexa a aparut din nimic…

 33. admin Says:

  Daca dumnezeu a existat dintotdeauna oamenii au existat inaintea lui. Nimic nu e mai logic.

 34. UNUL Says:

  se pierde esenta…, observ lipsa cunoasterii, revoltare impotriva lui Dumnezeu nicidecum NEcredinta, sminteala, deznadajduire, nefericire, frustari, mandrie, etc…, daca se aloca timp sa se invete despre chestiile astea se va ajunge la ceva frumos ca iubirea si libertatea(Doar invataturile crestine si practicile ortodoxe dau cele mai multe raspunsuri si satisfactii ale sufletului…experienta personala si eu „nu am trait langa biserica…”. Avem toata libertatea din lume dar daca facem lucruri impotriva firii noastre cu ce ne alegem? cu o varsta inaintata si cu nefericire adusa pana la cel mai inalt nivel plus cele mai nasoale situatii, Ortodoxia ne invata care este firea omului, ca daca o incalcam…, se ajunge rau si exemplele curg pagini si pagini si… . traim intr-o lume care ne indoctrineaza si ne sminteste(noi permitem) fara sa putem sa ne dam seama, o cauza este LENEA, ne complacem sa frecam „menta”, sa stam in fata calculatorului nopti in sir bineinteles cu mandria ca noi il controlam cand de fapt el ne educa … . Indoctrinarea si sminteala vin si de la altele, media, stiri, muzica(sa nu vorbesc de heavy metal sau ceva gen INNA…)etc., este foarte subtila la fel ca si mandria, mandria ne orbeste si nu ne da voie sa vedem ce este pentru suflet, caldura sufletului e fericire, sa nu vorbim de amagiri(ultimul iphone sau ultima colectie haine…). Raul nu exista de exemplu, este pur si simplu absenta binelui la fel ca si la caldura, ea inca este nemasurata, frigul nu exista, este finit la -273.5 si nu este altceva decat absenta caldurii…, detalii peste detalii, habar nu avea si eu de multe, la varsta marisoara m-am trezit dar cu lupta crancena…, adminul de pe aici(dupa cum reactioneaza e vreun copil frustat si revoltat care a primit de la parinti cam multe…, alimentatie plina cu carne(de dulce) si acum incet incet se trezeste ca ceva nu e in ordine si cum copii ataca parintii cand sunt nefericiti asa si el ataca pe Dumnezeu pentru ca a observat ca lumea zice ca El este iubirea iar copilul lu mama ratacit nu o mai simte…,)este mic copil pe langa cum eram, treceam peste capete…, totul spre pierderea mea, inlaturam oameni din jurul meu care defapt erau oamenii care puteau sa ma respecte cel mai multe, si implicit ajutorul lui Dumnezeu il refuzam prin chestia asta pentru ca Dumnezeu lucreaza in foarte mare parte prin oameni. Multi au avut ocazia sa mearga la vreun calugar sau preot iar acel preot sa stie motivul venirii, multi au venit pentru lamuriri serioase(la cine trebuie(te interesezi!!)) si au plecat oameni total schimbati si pot sa spun ca schimbare intr-un bine sanatos;) . Cand ceri bani imprumut de la o cunostinta si ceri ca si cum ti se cuvine cu o mandrie din aia foarte prietenoasa…, doar stii ce crede celalalt…(nimic de bine”uita-te si la asta!!!”) si automat te miri ca te lasa la greu, si smintit fiind te mai smintesti si te impietresti mai rau, cere cu inima smerita si poate te miri ca iti spune celalalt : ia de aici si nu trebuie sa imi dai inapoi, dar tu faci la randul milostenie, te smeresti sa arati ca tu esti binevoitor si ca meriti in continuare ajutor, ROATA SE INTOARCE nu e spusa degeaba. SI ADMINE gandeste-te de ce reactionezi in ultimele haluri cand auzi cuvantul LUI DUMNEZEU, puneti intrebarea asta…, filosofii aveam si eu destule si faceam fatza si la preoti nepregatiti, dar incet incet am depistat mandria si frustrarile si altele din cauza vietii cu pacate care am dus-o, si doar cand spui ca nu ai pacate esti mandru … imagineaza-ti, deci cunoasteti bine limba romana, vezi ce inseamna fiecare expresie, la ce se refera si cu ce se mananca, lasa vrajelile si bucuriile de la lucruri materiale, nu te mai intrista ca ai cosuri si ca altul are masina tare…, tot ce iti distrage atentia de a te cunoaste pe tine, fi curios si citeste invataturile ortodoxe, numai asa poti sa te eliberezi de patimi(greu iesi din ele, si daca esti liber cum crezi… IESI), sa-ti recunosti pacatele ca ii afectezi pe altii si nu numai(asta fac si eu acum, smintesc prin cuvintele mele(ca sunt din limitata mea minte plus ca sunt si obosit si din greseala am intrat pe aici…)) citeste niste carti cu invataturi, gaseste niste titluri care tin asa de mantuire sau recunoastere de pacate, sa vezi ce si cum…, plangi si tu putin(daca mai poti, daca te lasa mandria…) etc etc si etc. CUNOASTE, ca ai scris multe aberatii, idei luate din filme si din versuri rap, pe tine te-ai lasat la urma de aia te lasa si societatea iar daca spui ca nu te lasa ca esti bazat atunci de ce nu razi ca prostu’ in balci si nu mai scrie sa smintesti lumea ca oamenii astia ti-au scris pe aici ca le pare rau de tine, nu ca ii ataci tu in constiinta ca defapt ai avea dreptate…, le pare rau ca nu cunosti iubirea si adevarul care chiar te scot din lene, pune-ti MINTEA AIA ADORMITA la contributie si lasa maimuta si viermele, tu ai suflet, ai ceva ce nu gasesti la alta dobitoaca…, ai grija de tine, ai grija ca te asemeni cu cineva care a trait cu doua mii de ani in urma, daca citesti cu atentie poate regasesti ceva de foarte mare pret: CONSTIINTA(darul Tatalui catre fiul risipitor, totul a cheltuit, dar i-a ramas constiinta, si s-a intors si a fost iertat neconditonat, tot ce a trebuit sa faca a fost doar sa recunoasca ca a gresit), asa ca intoarcete fiule(fiu esti!!!) si recunoaste-ti pacatele, si mergi la un preot ca te-am capiat de tot, nu te musca… . p.s.: intereseaza-te de un preot mai special, cere indrumare si ajutor ca e gratis, nimeni nu vrea sa te minta sau sa te faca sa faci ceva ce nu vrei, vindeca-ti constiinta ca viata asta din jurul nostru ne rataceste rau de tot, HOLBA_TE !!! 😛

 35. admin Says:

  observ mult timp liber de spus multe despre nimic…

 36. UNUL Says:

  observ ca iti trebuie o caramida sa te loveasca de sus rau de tot sa te trezesti din minciunile pe care le aperi cu desavarsire, 90% din populatie petrece timp pretios in fata calculatorului, sunt dependenti, dar numai vreo 20 recunosc ca sunt dependenti…, deci sminteala si indoctrinarea sunt foarte subtile, omul atat de mult e convins de minciunile inghitite de la tv incat apara cu toata fiinta stilul de viata bolnavicios unde: citez, casa noastra arata ca o farmacie, iti trebuie benzina sa ajungi la munte dar nu fara 4×4, astea sunt expresii din carti de copii. tu ca si copil daca traiesti cu astfel de educatie mai ai sansa sa te trezesti sau aperi cu desavarsire tot ce ti s-a bagat in cap de catre oameni foarte inteligenti si malefici…, mai e si satanismul din divertismentul american…, aia cum pot sa-l venereze pe satana chiar pe fata cu comentarii si subtil prin semne(cauta pe youtube) tu poti ca si persoana constienta sa faci contrariul, ca daca nu faci atunci deja te numesti satanist, rihanna e satanista, canta numai despre RAIN MAN si Lucifer(diamonds in the sky, etc, are fani in romania care ar face crima sa ajunga sa o vada…, aberant…, bolnavicios, etc… deci educatia proasta…, tu de care ai primit ? ai avut exemple in familie ? ai fost dezamagit ? de la ce a pornit toata boala asta ce o arati? muta-te o perioada intr-o zona de deal sub niste munti, traieste acolo cu oamenii, simte cu timpul sta in loc, planteaza si mananca din munca ta nu din a altora, simte viata si apoi mai vorbeste impotriva propriei tale fiinte…(caini care nu sunt crescuti cum trebuie(la bloc sau tomberon, fara o haita sau program …) ai vazut ce fac…, au devenit gay)oamenii oare cum au devenit ? ca asa sunt ei facuti ? …, nu iti mai lasa mintea sa fie intunecata de diverse prostii, ha’l uciga’l toaca te lasa in pace cand esti al lui dar cand nu prea esti …, iti da sa te sminteasca si nu numai. daca iar spun nimic inseamna ca stramosii tai de pe pamanturile astea si-au dat viata degeaba, ei aveau credinta, cu credinta si pentru credinta au facut sacrificiu si iubire pentru urmasi, vi tu si te porti de parca esti crescut intre 4 pereti cu parintii prea absenti sau imbuibati(carne si toate porcariile in ambalaje frumoase) de la billa si kaufland…, ce alegi ?
  http://luminaortodoxiei.com/ro/tinerii-pe-calea-intrebărilor/item/1246-demonstrație-a-existenței-lui-dumnezeu

 37. admin Says:

  In loc sa vorbim de educatia mea ar trebui sa vorbim de a ta (si lipsa de logica) si despre „minciunile” de care pomenesti doar in treacat. Aici e problema: nu sint minciuni si pentru asta ai doar sentimente (minte inunecata, dezamagit, gay, stramosi…). Daca 90% din populatie spune o prostie nu inseamna ca e un adevar. Aceeasi populatie sustinea ca soarele se invirte in jurul pamintului dar procentul a mai scazut intre timp. Si sau mai si omorit „stramosii” pentru asta.

  In afara de vorbe ai si vreo problema concreta?

 38. UNUL Says:

  :) intr-o casuta de commenturi nu se discuta astfel de chestii, nu mai abera pe internet si mergi acolo unde trebuie si cauta raspunsuri, aici pe internet fiindca nu vezi persoana iti permiti sa filosofezi cu toti …, in realitate daca discutai asa si erai langa mine iti dadeam cateva castane de nu te vedeai… 😉

 39. admin Says:

  Incet-incet (de fapt destul de repede) iti arati adevarata fata de crestin: violenta verbala si fizica fara nici o urma de gindire.

  Sa dai cu parul e usor, sa explici de ce crezi povestile alea e prea greu pentru capsorul ala mic? Inapoi in pestera („inapoi in copac” s-ar putea sa nu-ntelegi).

 40. UNUL Says:

  :) unii pot sa faca crime si apoi sa-si ceara drepturile, eu te-am tratat ca frate, daca erai fratele meu numai in castane te tineam, asa de drag :) si daca stii mai bine ca mine cum trebuie sa fie un crestin atunci de ce atata ratacire? si legat de ce cred… e simplu(o sa ignor pestera si copacul si capsorul meu mic) am avut si eu foarte multe intrebari, unele chiar foarte aberante…, nu mi se lega sub nici o forma, dar filosofia ateista nu inceta sa creasca…, cu toate astea am schimbat calea si am cautat raspunsuri acolo unde trebuie, mi s-a spus sa ma rog, am facut si asta si sa stii ca era foarte greu, eu care ma concentrez ushor la munca si nu am probleme totusi cand rosteam cuvintele din rugaciunea mintea mea(constiinta) ma plimba prin vrute si nevrute, apoi am intalnit un preot la o biserica care mi-a zambit foarte dragutz si mi-a pus o intrebare, mi-a luat 3 zile sa o inteleg(preotul nu ma cunostea) apoi multe din intrebarile mele au inceput incet incet sa se maturizeze si sa ia forma mai buna, ca daca nu ai o intrebare serioasa nici nu primesti raspuns cum trebuie, si trebuie sa o pui cu smerenie, nicidecum din vreo frustare sau curiozitate plina de mandrie sau dispret…, este o traire care din cauza sminteli nu o putem intelege sau percepe, trebuie sa simti tu pe tine, nimeni nu poate sa iti spuna mai mult despre sufletul tau decat Cuvantul Lui Dumnezeu(suna ciudat…, asa mi se parea si mie, mai ca nu radeam ca prostul cand auzeam)si foarte important sunt invataturile Sfintilor Parinti(e greu sa accepti expresiile dar mi=am dat seama ca daca le folosesti lumea isi arata fata cu adevarat, ori te resping ori isi arata cu adevarat fatza si chestia este ca sunt langa noi astfel de oameni), Sfintii Parinti, oamenii cu o traire duhovniceasca(alt cuvant iritant…nu?)care s-au lepadat de sine ca sa ne vada pe noi in randul Sfintilor, ce e mai bine?sa te priveasca celalalt intr-o latura luminata si sa-ti ofere ce are mai bun de macar sau sa caute sa te foloseasca ademenindu-te cu bunatati … .

 41. admin Says:

  E incredibil cum poti sa scrii 2000 de litere si sa nu spui nimic…

  Sufletul meu imi spune ca aberezi. Nu exista „filozofie ateista”, asa cum nu exista filozofie anti-Harap-Alb sau anti-Cai-verzi-pe-pereti. Dar exista medicamente…

 42. UNUL Says:

  „Trebuie sa-l ajuti cu ceea ce nu ai.” „Dand ce nu ai, dobandesti si tu, cel gol, cel pustiit, cele ce-ti lipsesc.” incepe sa cauti adevarul, sa vezi cine esti, sa vezi cine au fost stramosii tai, ce a fost dacia, ce oameni a avut, cine a fost Vlad Tepes, etc… si apoi cauta un preot mai special, se spune: vazator cu duhul(iar suna ciudat si te face sa te revolti…) si apoi mai vezi…, ca povesti sunt multe… http://www.crestinortodox.ro/conferinte-audio-mp3/parintele-teofil-roman/parintele-teofil-roman-intoarcerea-credinta-123557.html

 43. admin Says:

  ca bine zici, sint doar „povesti”

 44. UNUL Says:

  cuvinte de la un sfant, intradevar sunt cuvinte ce le poti ataca…, sunt cuvinte desarte…, nu ?
  nimeni nu te vrea limitat, dar vezi sa faci diferenta intre patima si iubire…

  „Mã, nu toti din lume se prãpãdesc, nici toti din mãnãstire se mîntuiesc”
  „Sã-ti feresti capul de frig si de prostie!”
  „În mintea strîmbã si lucrul drept se strîmbã”
  „Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã”
  „Un suflet trist este un suflet cu luminile stinse”
  „Bobul lui se preschimbã în tãciune, iar el se crede grîu nedreptãtit”
  „Fiecare dintre noi ducem un necredincios în spate”
  „Să ai întelegere fatã de neputinta omeneasca”

 45. admin Says:

  Iarasi vorbe care nu spun nimic?

  Parca e horoscop, care la tine parca scrie „Va puteti confrunta cu stari de de plutire. Va sfatuim sa nu sa luati decizii in graba. Se pare ca nu sunteti in cea mai buna forma, nici fizica, nici intelectuala.”

 46. Maricica Says:

  Admin daca crezi ca Dumnezeu exista nu pierzi nimic dar ce te faci daca nu crezi si El exista ? nucumva iti vei pierde etenitate din cauza necredintei tale de acum? Ioan 1

  1. La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu.

  2. El era la inceput cu Dumnezeu.

  3. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El.

  4. In El era viata, si viata era lumina oamenilor.

  5. Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o.

 47. admin Says:

  Dar daca crezi in religia gresita? Sint mai multi catolici, musulmani, hindusi in lume decit ortodoxi, daca ti-ai pierdut viata crezind intr-o prostie si ajungi in iad? (biserica ortodoxa ramana nu crede ca raiul si iadul exista cu adevarat)

  Pur si simplu nu am in mine prostia necesara sa cred in ceva fara cea mai mica urma de dovada si nici frica sa ma prefac ca cred oricum (asa cum incerci sa faci tu).

  Daca ti-ai pierdut viata gindindu-te la prostia asta degeaba, singura viata pe care o ai?

 48. Maricica Says:

  Stiintific dovada ca Dumnezeu exista .http://www.godandscience.org/apologetics/answers.html

 49. admin Says:

  Nu cred ca stii ce inseamna „stiintific”. Dumnezeu exista penrru ca asa spune biblia e asa cum ai zice ca povestea din „Capra cu trei iezi” e dovedita pentru ca e scrisa pe hirtie. Doar scrie chiar de la inceput: „Era odată o capră care avea trei iezi”, n-ai cum sa te indoiesti.

 50. Maricica Says:

  El(Dumnezeu) intinde miazanoaptea asupra golului, si spanzura pamantul pe nimic. (Iov.26:7)Dovada ca pamantul creiat de Dumnezeu e rotund si ca nu sta pe nimic .Biblia ne-a spus acest lucru mi de ani in urma pe cind oamenii de stiinta au descoperit acest lucru numai in 100 de ani .Iar cerurile cerurilor biblia ni le-a spus de mi de ani pe cind oamenii de stiinta au descoperit acest lucru numia in ultii 100 de ani .

 51. admin Says:

  100 de ani sint decind biserica a deschis o carte de clasa I sa se informeze, noi stiam de vreo 2000 de ani, dinainte ca biblia sa fie scrisa. Asa ca nu-i de mirare ca scrie in biblie. E ca si cum ai face „prognoza” ca ieri a plouat.

 52. Maricica Says:

  Admin ce dovezi imi dai tu ca ai stiut de acum doua mi de ani ca pamantul a fost rotund si ca n-a fost protapit pe 4 elefanti asa cum spunea istoria antichitatii ?.Singura carte care a spus adevarul a fost Biblia ,numai in ea sa spus clar ca pamantul e spinzurat pe nimic ,nu vezi ca te contazici singur?

 53. admin Says:

  O sa tai toate citatele din biblie fara relevanta cu subiectul: nu poti sa dovedesti ca biblia e adevarata cu citate din ea.

  Se stie ca pamintul e sferic de vreoo 2600 de ani si pe vremea cind biblia a fost scrisa era considerat un adevar.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Spherical_Earth#cite_note-dicks-1

  Apoi a venit biserica si a intunecat mintile oamenilor mai mult de o mie de ani.

 54. Maricica Says:

  Admin dute pe you tube si vei gasi atitea dovezi,marturisiri ale oamenilor atat credinciosi cit si necredinciosi care au fost rapiti la cer ,au vazut iadul si raiul si toti au asemanare in ceea ce au vazut ,chiar aici in America un neurosurgeon a fost rapit la cer de pe masa de operatie si toti l-au declarat mort si dupa o perioada de timp a venit cu niste marturisiri extraordinare despre viata adevarat de dincolo de viata aceasta pamanteasca si cum am mai spus tu nu trebuie sa crezi lasa ca vin cu navala de pe intregul pamant la pocainta ,numai in Japonia s-au predat lui Dumnezeu citeva zile in urma sute de japonezi, si iti spun sincer tu esti acela ce pierde ,caci mantuirea-i personala ,tu raspunzi pentru faptele tale,nu popa nu parintii tai nu sotia ta or copii tai ci numai tu personal.Gandeste-te acum sincer fata de tine unde vei ajunge daca Dumnezeu iti va lua viata in noaptea aceasta?

 55. admin Says:

  Nu cred ca intelegi ce inseamna „dovada”. Daca cineva spune ca „m-a pus dumnezeu sa-l omor pe Costica” ride lumea si cu fundul de el, de ce ar trebui sa cred ca ce a vizat ar fi adevarat? „Rapit la cer” fantezie. Si delir cu japonezi.

  Daca mori mori si gata, nu te duci nicaieri. Praf de stele.

 56. Maricica Says:

  Admine draga nu e biserica care a intunecat mintile oamneilor este Satana si necredinta care le-a intunecat mintile de nu pot vedea adevarul.Eu ti-am dovedit ca stiinta din ziua de azi dovedeste ca ce spune Biblia e un adevar si ca tot ce au descoperit ei merge mana’n mana cu Biblia .Cit priveste teoria ta nu mi-ai dovedit nimic ca nu exista Dumnezeu .Pina in prezent mi-ai spus doua cuvinte de contrazicere si nimic concret ca eu nu stiu ce inseamna cuvintul „stiinta” si ca nu stiu ce inseamna „dovada”,mi se pare ca tu nu asimilezi adevarul si aici e problema ta nu a mea .

 57. admin Says:

  > mi-ai dovedit nimic ca nu exista Dumnezeu

  Si desigur tu poti sa dovedesti ca exista… Dar te impiedica Satana desi asimilezi adevarul, incep sa inteleg. Ca si cum as vorbi cu un perete.

 58. Maricica Says:

  Atmin tu spui „O sa tai toate citatele din biblie fara relevanta cu subiectul: nu poti sa dovedesti ca biblia e adevarata cu citate din ea.

  Se stie ca pamintul e sferic de vreoo 2600 de ani si pe vremea cind biblia a fost scrisa era considerat un adevar.”Eu ti-am scris la subiect dar nu a fost drept ce ai facut ca ai taiat tot ce am spus .Biblia este insuflata de Duhul lui Dumnezeu si daca il respingi asta e traba ta caci Dumnezeu nu pierde nimic, esti tu cel ce pierzi.

 59. Sandrina Says:

  Citind cateva din postarile tale mai vechi am observat ca pe langa evolutie ai o predilectie in a scrie despre Biblie, biserica, credinciosi, inteleg ca simti o mare eliberare si satisfactie sa-i iei in ris pe „prostii” de crestini… dar in afara de satisfactie mai e si un alt scop, sens? Crezi ca vreun crestin citindu-te o sa lase credinta si-o sa treaca la ateism.. asta suna cel putin stupid, mai ales ca felul in care intelegi si prezinti tu crestinismul e cel putin ridicol, iar cel mult compatimitor… Crestinismul e cu totul altceva decat pretinzi tu, iar un crestin gandeste si simte cu totul altfel decat iti imaginezi tu. Bineinteles n-ai de unde sa stii cum gandeste caci n-ai fost niciodata in pielea lui… dar ca ateu care spune ca pt a fi om moral si iubitor nu ai nevoie de Dumnezeu si religie, ar trebui sa ai o mai mare delicatete si blandete cand vorbesti despre aproapele tau, indiferent de religia lui. Se vede ca totusi e f greu sa ai iubirea si delicatetea asta… un crestin adevarat ar putea sa-l numeasca pe un ateu cel mult ratacit, intunecat, si ar spune-o nu cu dispret ci cu durere, cu compatimire, pe cand un ateu il poate face pe un religios in toate felurile, fara nicio remuscare..si nu neaparat fiindca il compatimeste, si vrea sa-l „indrepte” ci fiindca are satisfactia asta de a constata cat de „prosti” sunt unii (majoritatea) Desigur daca nu crezi ca asupra ta sta pedeapsa divina iti poti permite cam orice… un bun crestin n-o sa-ti vorbeasca niciodata in felul in care o faci tu, fiindca , da, are frica de Dumnezeu, dar mai presus de frica este Iubirea de El, ca fata de un Tata pe care nu vrea sa-l intristeze cu niste vorbe aiurea…

 60. admin Says:

  Daca recitesti ce ai scris o sa constati ca crestinii simt (iubitor, delicatete, blindete, ratacit, intunecat, frica, instristare) si nu gindesc. Singurul mod in care mimeaza gindirea e cind recita din biblie. Dar e numai mimare. De exemplu aluzia ca „majoritatea” ar avea dreptate e nu numai gresita dar si periculoasa, incepe sa-mi fie frica de tine.

  Desi sint binecrescut cu crestinii ca persoane individuale sint necrutator cu religia lor idioata. Iar cind ameninta („caci Dumnezeu nu pierde nimic, esti tu cel ce pierzi”) sau se cred purtatorii de cuvint a religiei lor (de exemplu citeaza fara oprire din biblie) coboara substantial in ochii mei.

  In locul tau n-as pomeni nici din greseala de „vorbe aiurea”, nu-ti vezi parul din ochi?

 61. Sandrina Says:

  Scrisesem ceva mai demult intr-un comentariu ca este diferenta ca de la cer la pamant intre a vorbi cu durere despre pacatele altuia si a vorbi cu judecata, chiar cu dispret despre el..(comentariul n-a fost publicat, probabil n-a ajuns…) evident, cand iti iubesti aproapele nu te lasa inima sa-l faci idiot, sau sa-i numesti religia idioata chiar in fata… adica gandul asta nici nu-ti trece prin minte Altfel, il poti face nu doar idiot, daca te scoate din sarite… si imi pare rau ca tu percepi avertismentele crestinilor drept amenintari… eu cred ca entuziasmul omului care l-a cunoscut pe Dzeu si iti citeste din Biblie poate fi inteles… da, depinde si cum o face… dar sa-ti doresti ca si semenul tau sa-l cunoasca pe Dzeu si sa fie fericit cu adevarat e un lucru admirabil.. Dar asa suntem noi oamenii egoisti si usor iritabili… Referitor la aceea ca crestinii doar simt si nu gandesc. Oare savantii care marturiseau existenta Lui Dumnezeu, gandeau mai putin ca savantii atei? Oare faptul ca negi existenta Lui Dumnezeu fara a avea nicio dovada ca nu exista te face mai inteligent?

 62. admin Says:

  Uite de-aia religia e idioata si toti cei care cred in ea: fara nici cea mai mica dovada crezi in unicorni, cai verzi pe pereti, fantome, oracoli, zine, deochi si vrajitoare, sfinti, ingerasi, draci. Dar eu as fi ala care nu gindeste.

  Da, necrezind in bazaconii si punindu-mi intrebari, cautind raspunsuri logice, ma face mai inteligent. 96% din savanti sint ateisti, restul probabil ca nu sint savanti. Eu nu vreau ca semenii mei sa fie dobitoci ce cred in orice prostie.

 63. Sandrina Says:

  Zici intr-un articol ca procesul de evolutie a facut ca oamenii sa devina mai receptivi la unele notiuni… de aici predispozitia pt religie… deci, ce vina au religiosii ca sunt asa… evolutia e de vina… dar poate ea „s-a gandit” ca oamenilor le va fi benefica aceasta predispozitie…

 64. admin Says:

  Oamenii sint predispusi si la lene, la mai multe neveste si la a incerca sa-ti explice necunoscutul cu notiuni cunosctute (religia).

  Nu e o rusine sa-si fie lene, e o rusine sa nu faci nimic. Asa cum e o rusine sa crezi in bazaconii prin care isi explicau oamenii natura acum mii de ani cind se stie care este realitatea. Esti idiot daca te rogi sa ploua cind stii cum se formeaza ploaia.

 65. Sandrina Says:

  Si daca stii cum se formeaza ploaia asta-nseamna ca Dzeu nu dirijeaza fenomenele naturale ? Stii ca au fost create niste aparate care detecteaza prezenta duhurilor, adica a ingerilor buni si a celor rai. In acestia cred si in sfinti, caci am vazut numeroase dovezi de sfintenie. Cred si in existenta vrajitoarelor care lucreaza cu puterea diavolului, si toate astea nu fara dovezi…Maine gasesc articolul si ti-l dau daca te intereseaza…

 66. admin Says:

  Nu ma mir ca crezi toate astea, dar poti sa intelegi ca ce numesti tu „dovezi” sint doar prostii de adormit copii?

  Daca ar exista un astfel de aparat am putea, si eu si tu, sa ne facem unul si sa ne dam seama singuri ca asa e. Apare duhul, magaoaia tiriie. Dispare duhul, magaoaia se opreste. Atunci ar fi o dovada. Apare dumnezeu, ploua, nu apare dumnezeu, nu ploua, de cite ori te uiti vezi acelasi lucru. Altfel e numai in capul tau.

  Crezi ca e un elefant din camera cu tine? Care de cite ori te uiti in directia lui se dispare ca sa nu-l vezi. Dar sa stii ca e acolo si daca intr-o zi nu e atent poate sa calce peste tine si sa te striveasca. Sigur e un elefant cu tine in camera, dovada e ca se ascunde cind te uiti spre el si ca nu face galagie ca sa nu-l vezi.

  Acum inlocuieste elefant cu dumnezeu si o sa vezi ca ai o boala mintala. Nu e vina ta, asa te-ai nascut si n-ai tratat-o, dar tot esti bolnava.

 67. Sandrina Says:

  Daca ar exista un aparat care sa-ti arate la viteza mare cum functioneaza evolutia, macar am sti ca exista… prezenta duhurilor crestinii si asa o simt, n-au nevoie de aparate…

 68. admin Says:

  N-au nevoie de aparate pentru ca e doar in mintea lor. Altfel oricine ar „simti”.

 69. Sandrina Says:

  Ai o inchipuire stranie despre Dzeu, chiar primitiva. Dumnezeu nu este un mos cu barba alba care sta in cer pe un nouras si imparte pedepse la dreapta si la stanga. El nu vine tiptil asemeni lui Mos Craciun si cand vrei sa-l vezi se face nevazut… El este acea forta personala care a faurit acest univers si care il sustine clipa de clipa. El se afla pretutindeni, si in inimile curate care Il primesc. Cand il chemi simti harul Sau cum iti atinge inima. Daca n-ar exista, evident n-ai simti nimic…

 70. admin Says:

  Delirezi cu ochii deschisi, evident ca „simti” ceva care-ti atinge inima. Nu nu se afla pretutindeni, ci numai in mintea ta. Exista denumiri clare pentru cei care-si imagineaza ca cineva ii urmarste tot timpul sau se cred Napoleon.

 71. Sandrina Says:

  Mii de draci mă furnică văzând cum este confundat creştinismul cu prostia, cu un fel de cucernicie tâmpă şi laşă, o bondieuserie (e expresia lui tante Alice), ca şi cum menirea creştinismului n-ar fi decât să lase lumea batjocorită de forţele răului, iar el să înlesnească fărădelegile, dat fiind că e prin definiţie osândit la cecitate şi paraplegie.
  Denis de Rougemont: Să nu judecăm pe alţii, dar când arde casa vecinului nu stau să mă rog şi să mă îmbunătăţesc; chem pompierii, alerg la cişmea. De nu, se numeşte că sunt fudul şi că nu-mi iubesc aproapele. Macaulay: este drept că nu avem voie să ne răsculăm împotriva lui Nero căci orice putere de Sus este, dar nici nu trebuie să-i sărim lui Nero în ajutor dacă se întâmplă să fie atacat. (Eisenhower şi Foster Dulles în toamna lui ’56.)
  Una e să te răscoli, alta e să aprobi. Când a căzut Iacob al II-lea, s-au găsit episcopi anglicani care să-l urmeze în exil pe regele procatolic, ori poate catolic, numai pentru că era suveranul legitim şi, orice s-ar fi întâmplat, nu putea fi înlocuit.
  Creştinismul neajutorat şi neputincios este o concepţie eretică deoarece nesocoteşte îndemnul Domnului (Matei 10, 16: „fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii”) şi trece peste textele Sfântului Pavel (Efes. 5, 17: „Drept aceea, nu fiţi fără de minte”, II Tim. 4, 5: „tu fii treaz în toate…”, 7/7. 1, 8: „să fie… treaz la minte” şi mai îndeosebi I Cor. 14, 20: „Fraţilor, nu fiţi copii la minte; ci la răutate fiţi copii, iar la minte fiţi oameni mari”).
  Nicăieri şi niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proşti. Ne cheamă să fim buni, blânzi, cinstiţi, smeriţi cu inima, dar nu tâmpiţi. (Numai despre păcatele noastre spune la Pateric „să le tâmpim”.) Cum de-ar fi putut proslăvi prostia Cel care ne dă sfatul de-a fi mereu treji ca să nu ne lăsăm surprinşi de satana? Şi-apoi, tot la I Cor. (14, 33) stă scris că „Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii”. Iar rânduiala se opune mai presus de orice neîndemânării zăpăcite, slăbiciunii nehotărâte, neînţelegerii obtuze. Domnul iubeşte nevinovăţia, nu imbecilitatea. Iubesc naivitatea, zice şi Leon Daudet, dar nu la bărboşi. Bărboşii se cade să fie înţelepţi. Să ştim, şi ei şi noi, că mai mult rău iese adeseori de pe urma prostiei decât a răutăţii. Nu, slujitorilor diavolului, adică şmecherilor, prea le-ar veni la îndemână să fim proşti. Dumnezeu, printre altele, ne porunceşte să fim inteligenţi. (Pentru cine este înzestrat cu darul înţelegerii, prostia — măcar de la un anume punct încolo — e păcat: păcat de slăbiciune şi de lene, de nefolosire a talentului. Iar când au auzit glasul Domnului Dumnezeu… s-au ascuns.)
  — Poţi să nu păcătuieşti de frică. E o treaptă inferioară, bună şi ea. Ori din dragoste: cum o fac sfinţii şi caracterele superioare. Dar şi de ruşine. O teribilă ruşine, asemănătoare cu a fi făcut un lucru necuviincios în faţa unei persoane delicate, a fi trântit o vorbă urâtă în faţa unei femei bătrâne, a fi înşelat un om care se încrede în tine. După ce l-ai cunoscut pe Hristos îţi vine greu să păcătuieşti, ţi-e teribil de ruşine… {Nicolaie Steinhardt, Jurnalul fericirii)

 72. admin Says:

  Delir, delir fara sfirsit. N-ajunge sa aduci in discutie chestii care au chiar existat (Nero, Eisenhower…) ca sa jusfici ceva ce nu a existat si e un bazm de la un cap la altul.

  Draci, pacat, diavol… sint doar chestii de poveste fara nici o baza reala, fara nici un martor sau document care sa-l justifice. Imaginatie curata creata de oameni primitivi care credeau ca ploaia si inundatia sint comandate de cineva bolnav la cap care nu poate sa faca deosebirea dintre bine si rau si de care trebuie sa-ti fie frica.

  Aceeasi frica care-ti trece prin oase. Asta nu e iubire, e sclavie, chiar daca ti se pare ca esti slav de buna voie. E numai nestiinta, lipsa de gindire si educatie.

  Cind ar fi foarte simplu: uite asta e dovada, zeul exista, l-a vazut cutare si cutare si cum a ajuns acasa a scris despre asta. Dar evident ca nu poti face si scrii mii de cuvinte fara sens ca si cum daca „chem pompierii” e o constructie logica ar avea vreo legatura cu faptul ce zeul tau e complet inventat.

 73. Hash Says:

  @Sandrina:
  Ideea de a „porunci” cuiva să fie deștept mi se pare demențială.
  Da’ de „Fericiți cei săraci cu duhul căci a lor este împărăția cerurilor” de ce nu zici nimic?
  Dicționarul prezintă fără echivoc înțelesul sintagmei „sărac cu duhul” dar poate că tu vei fi mai convingătoare decît niște unii care se pretind călăuzitori într-ale spiritualității creștine (http://catehism.ortodoxiatinerilor.ro/?p=973) și susțin fără rușine că negrul e alb iar albul e de fapt negru („Săraci cu duhul sunt creștinii care (…) își dezlipesc de bună voie inima de bunurile pămîntești”, ha, ha!). Ba încă și lor le mai scapă cîte una apropiată de adevăr: săraci cu duhul sunt cei „lipsiți de trufia minții”. Mă-ntreb, considerînd un individ ce are minte, cum poate evita el această „trufie a minții” altfel decît nefolosind-o?
  Alt exemplu:
  Iată că, astăzi, sf. Parascheva (eu sunt din Iași) a făcut o primă victimă. Televiziunile mi-au prezentat știrea (nu tocmai interesantă pentru mine) dimpreună cu o suită de declarații ale… unora ce stăteau la coadă să… nu știu exact să ce dar, din cele afirmate de ei, s-o roage pe Parascheva să le dea sănătate, să facă pace în lume și multe altele. Ei bine, cum naiba să nu-i consideri proști pe astfel de oameni?
  N-am înțeles niciodată de ce taman acum se-mbulucesc înțelepții tăi creștini la rămășițele ei (o fi atentă Parascheva doar în perioada asta?!), eu am fost s-o văd (de curiozitate) într-o zi oarecare: nu era coadă iar racla cu osemintele ei arăta la fel cum o văzusem la TV în alți ani de sărbătoare.
  Nu i-am cerut nimic căci găsesc de prost-gust să ceri cuiva ceva ce nu poate da. Dar mi-e milă de ea că-i sunt vînturate rămășile în halul asta căci sunt convins că pe cînd era în viață era o persoană cumsecade. Cînd văd asemenea barbarisme (anul trecut au adus și mîna lu’ nu-ș care de prin Grecia!), iau în considerare din ce în ce mai serios varianta incinerării după moarte (nu mă suspectez de sfințenie dar sunt convins că și Constantin, împăratul Bizanțului, ar fi murit de rîs dacă i-ar fi spus cineva că o să devină sfînt).

 74. Maricica Says:

  Admine Dumnezeu se scrie cu „D” mare din mai multe puncte de vedere .By the way, eu nu cred ca-ti scri numele cu litera mica ,sper sa te prinzi.

 75. admin Says:

  Nu, nu se scrie cu litera mare, iar gresesti:

  http://dexonline.ro/definitie/dumnezeu

 76. Sandrina Says:

  http://www.danionvasile.ro/capitol.php?cap=37

  Apropo, ce zice stiinta despre moastele izvoratoare de mir si despre icoanele care izvorasc lacrimi, mir sau sange?

 77. admin Says:

  La asta e simplu de raspuns pe scurt: Nu exista.

  Iar pe lung: stiu ca un credincios nu poate sa-si inchipuie ce e stiinta. Nu, nu e o lege care nu se schimba, ceve ca e zis cineva si asa o sa fie pina in negura timpului. In cazul de fata ajunge un singur caz dovedit de fotografie care plinge far sa-i scoata cineva ochii cu surubelnita si sa-i picure vobpsea rosie si „stiinta” isi schimba parerea. Spre deosebire de „credinciosi” care cred in astfel de timpenii fara nici o dovada pina ii maninca viermii.

 78. Sandrina Says:

  Un preot ortodox, obosit să asculte tot felul de pretexte invocate de unii care nu merg la Biserică, a scris următoarele: Cîteva motive, pentru care nu mă spăl:

  Pentru că am fost impus să mă spăl de mic. Pentru că nu am fost învățat din copilărie să mă spăl. Cei care se spală sunt niște fățarnici, pentru că cred că sunt mai curați ca alții. Nu pot hotărî, care săpun e mai bun. Cîndva mă spălam, dar după aceea m-am săturat. Eu mă spăl doar de sărbătorile mari – de Crăciun și Paște. Nu am prieteni care să se spele. Voi începe să mă spăl cînd voi fi bătrîn și murdar. Nu am timp să mă spăl. Iarna apa e prea rece, iar vara – prea caldă. Nu doresc ca pe seama mea să facă bani producătorii de săpun. Eu mă spăl în suflet. Săpunul a fost inventat de niște șmecheri, pentru că nu există nici murdărie nici curățenie. Toate războiale în lume sunt din cauza săpunului. Toate felurile de săpun au neajunsurile lor. Eu mă spăl cu trei feluri odată. Pentru doar așa e corect. Știința a demonstrat că nici un fel de săpun nu elimină complet murdăria. De aceea spălatul este curat falsificare și opiu pentru zoioși. Orice săpun conține substanțe toxice care dăunează sănătății. Copilul nu trebuie învățat de mic să se spele. Cînd va crește, singur trebuie să hotărască dacă să se spele ori nu, și cu care săpun.

 79. admin Says:

  Inca o data, Sandrina fara logica, pornind de la premiza ca e bine sa te rogi asa cum e bine sa furi:

  Un preot ortodox, obosit să asculte tot felul de pretexte invocate de unii care nu fura, a scris următoarele: Cîteva motive, pentru care nu fur:

  Pentru că mi-a fost impus să fur de mic. Pentru că nu am fost învățat din copilărie să mă fur. Cei care furaă sunt niște fățarnici, pentru că cred că sunt mai corecti ca alții. Nu pot hotărî ce sa fur. Cîndva furam, dar după aceea m-am săturat. Eu fur doar de sărbătorile mari – de Crăciun și Paște. Nu am prieteni care să se fure. Voi începe să fur cînd voi fi bătrîn și sarac. Nu am timp să fur. Iarna vremea e prea rece, iar vara – prea caldă. Nu doresc ca pe seama mea să facă bani avocatii. Eu fur zimbete. Furtul a fost inventat de niște oameni necinstiti, pentru că nu există nici bogatie fara furt. Toate războiale în lume sunt din cauza furtului. Furtul are neajunsul lui. Eu pot sa fur in trei feluri odată. Pentru doar așa e corect. Știința a demonstrat că nici un fel de furt nu adice fericirea. De aceea furatul este doar o solutie temporara. Orice furt se intoarce impotriva ta. Copilul nu trebuie învățat de mic să fure. Cînd va crește, singur trebuie să hotărască dacă să fure ori nu, și ce sa fure.

 80. clasicu Says:

  Mi se pare ciudata lupta asta surda impotriva lui Dumnezeu…seamana a masochism, parca te-ai bate singur. Daca nu crezi, de ce simti nevoia sa o spui si altora? Stiu, o sa spui ca e site-ul tau, ca faci ce vrei etc. Dar e groaznic sa traiesti cu atata venin in matale, bre ateistule. In plus, ai aceeasi problema ca toti ateii – de fapt antiteii -vorbesti prea mult de Dumnezeu. Negi totul la gramada si dovedesti ca habar nu ai nici de invatatura Bisericii, nici de ortodocsi, de nimic. Folosesti aceleasi argumente rasuflate, insusite de pe unde ai putut.

 81. admin Says:

  Nu e nici o lupta impotriva cuiva, e lupta pentru ratiune.

  In definitiv eu nu ma duc pe site-urile credinciosilor sa-i conving asa cum faci tu. Eu stau la mine acasa, pe site. Cel care merge cu convingerea esti tu.

  Apoi nu exista „invatatura bisericii”, biserica nici nu e pomenita in biblie, biblia nu e scrisa de vreun zeu ci de indivizi slinosi, si cel care e cam confuz in ce sustine esti tu.

 82. S. Says:

  De acord intru totul cu tine clasicu. Daca chiar si ateii vorbesc atat despre Dumnezeu nu se poate ca El sa nu existe. Pace inimilor noastre si intelepciune!

 83. admin Says:

  Ateii vorbind de zeu ca dovada ca el exista e la fel cu a spune ca rugaciunile credinciosilor sint o dovada ca el nu exista.

  Care crezi ca sint mai multi?

 84. Hash Says:

  Nu e deloc la fel.
  Rugăciunile credincioșilor chiar sunt un bun indiciu că zeitatea lor omniscientă nu există sau… nu e omniscientă.

Introduceti un Comentariu